Ski kop
Odgovor:KLIMA BOSNE I HERCEGOVINE (1 pregled) (1) Gost
Odgovor «« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»
Odgovor:KLIMA BOSNE I HERCEGOVINE
by novakoni 1 Godina, 2 Mjeseci ago
Hvala Sandro!

Koristice mi za pocetni racun.
Mada bi mi valjalo da imam tabelu po mesecima (oktobar-april - grejna sezona).
Tabela poput one koju si postavio za Jajce cini mi se.
Ne znam da li ste culi, postoji i jedan statisticki podatak - stepen dani (SD), medjutim sumljam da iko u meteoroloskom zavodu se time bavi. Meni je bitan za proracun potrosnje goriva. No ne bih da vas time opterecujem.
U svakom slucaju hvala i za ove podatke, a ako bude nekih tabela odlicno!

Pozdrav!
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima. | Prijavi moderatoru   Prijavljen Prijavljen  
by sandro 1 Godina, 2 Mjeseci ago
Drago mi je sto sam bio od koristi.Inace srednja godisnja temperatura jednaka je u Zenici i u Jajcu, tako da nema znacajnijih odstupanja ni u pojedinim mjesecima.Hocu reci da se mozes posluziti podacima iz tabele za Jajce.Siguran sam da odstupanja u bilo kojem mjesecu nisu veca od 0,5 - 1,0 °C.
Pisanje je dopušteno samo registriranim korisnicima. | Prijavi moderatoru   Prijavljen Prijavljen  
by novakoni 1 Godina, 2 Mjeseci ago
Predpostavljam da ste vec upoznati, ali evo za svaki slucaj dva zanimljiva sajta
www.energylens.com www.wunderground.com

Ima svaceg zanimljivog
Pozdrav!!
by sandro 1 Godina, 2 Mjeseci ago
za www.energylens.com nisam znao...svakako da je zanimljiv link ...ako naletis na jos koji slobodno okaci
by Emir 5 Mjeseci, 2 Tjedana ago
Pozdrav,

ja sam rodjeni Maglajlija, trenutno zivim i radim u Tuzli.

Maglaj je prije rata imao meteoroloski zaklon, sada nema.

Inace, klima je identicna klimi grada Doboja koji se nalazi 20-km sjevernije, s tom razlikom sto Maglaj ima neznatno vecu kolicinu padavina.

Precizne podatke za Doboj nemam, ali mislim da ih mozes pronaci...
by sandro 5 Mjeseci, 2 Tjedana ago
Pozdrav,
evo malo sam pretrazivao po netu i prema podacima u Doboju je klima umjereno-kontinentalna sa prosjecnom godisnjom temperaturom zraka od 10 °C, dok se kolicina padavina krece izmedju 1000 i 1100 mm/m2.Nazalost druge podatke nisam uspio pronaci, a za Maglaj je jos tezi slucaj.
Odgovor «« Početak « Prethodna 1 2 Sljedeća » Kraj »»